2024-06-27 193 views
今日因為工作關係,中午又要到銅鑼灣,所以特登去咗呢間網紅麵包舖,之前已經食過幾次d小菠蘿包、小牛角包,都覺得好好食,今日竟然見到又有新品,當然要買返屋企做呢個禮拜嘅早餐,再加多幾樣嘢返去同同事分享啦。100%香港製造係好食啲!買咗返屋企嘅,就係我最鍾意嘅雙重芝士方包,最鍾意呢度啲芝士味夠濃,而且份量好多,麵包亦都軟熟。而買俾屋企小朋友就一定要買鮮奶小軟包,一包有好多個,俾小朋友做早餐剛剛好。今次買返去同同事分享嘅,就係黑星星tart,其實就是bamboo charcoal puff pastry蛋撻,真係覺得香港嘅蛋撻真係越嚟越黐線,黑色嘅外貌超級型格,加埋一層層酥皮超級鬆脆,真係勁正!同事都話raspberry cruffin好好食,份量超大個,裡面raspberry味都好rich!