2018-10-25 156 views
有餐廳關門就會有餐廳開門,呢幾年周街都係新開嘅冰室,仲要係聽都未聽過嘅,話說好耐無經過大圍道,原來又有一間新餐廳了,仲要係冰室,呢間叫金龍冰室,佢寫係分店,但係唔知邊間係總店同響邊?身為窮L,當然係下午茶先去食,都有好多款下午茶餐,我點嘅下午茶餐($34)係可以點A至H嘅其中一款食物再配1至15嘅小食,送熱飲(凍飲加$3),點了B麻醬凍烏冬及14餐肉三文治(半份)及凍檸茶。都唔算等咗好耐就有得食,麻醬凍烏冬賣相一般,烏冬應該是最普通的一款,好彩不會過淋,麻醬算撈得夠均勻,味道就普普通通;餐肉三文治雖得半份,餐肉夠熱且煎得夠香,麵包夠厚身,都算軟。凍檸茶,較早前從網上得知「甜飲全球每年殺18萬人,凍檸茶是兇手之一」成日害人不淺嘅兇手凍「檸茶」,我當然唔怕死,呢杯飲料用不鏽鋼杯,所以夠凍且夠茶味,合格。

2018-10-18
$37 (Tea)