2008-08-21 172 views
自從上次食完力奇之後成班工友睇完我影0的相之後好大迴響,個個都話要來食﹗於是今晚一行七人浩浩蕩蕩打到黎﹗只係一個星期前食過今晚又食了﹗食物水準當然無變,都不用說太多只說一些前篇無吃過的東西﹗今次試左豬骨湯底,好貴成百五蚊,不過超級足料,0的料成坐山咁,0的豬骨雞腳多到食唔哂,湯底超甜,入面埋藏左0的入哂味既蘿蔔,由於太正個個爭來食﹗我當然食左幾舊我最鍾意既超甜粟米啦﹗再來左個象拔蚌,好新鮮呢﹗輕輕一灼入口好爽好鮮味﹗其中一個工友是蠔王,竟然唔睇價錢就叫左個大既生蠔,最後發現要180蚊。我不嗜蠔,不過佢地食完之後大讚特讚話超有驚喜,0的蠔大隻過西冷牛扒,真係可以用刀叉食,入口肥美一0的腥味都無,見佢地食完一隻話飽不過又唔捨得又再食多一隻再一隻就知有幾好食﹗大家見我上次食左鮑魚個個都話食,今次仲癲到一人叫一隻,其實鮑魚真係好漏,我覺得試下一人半隻已足夠,依然係超新鮮個個食完都話口感好過癮﹗今次仲叫左一人一隻大蟶子、蝦、炸魚皮(好大碟抵食)、蝦滑(呢個一百一十分)、墨魚滑等等等等等,總之有咩都叫哂﹗好食真係九十九分﹗不過都係無人理你,0的阿姐忙得要命,服務減一分啦﹗

再來左個象拔蚌,好新鮮呢﹗輕輕一灼入口好爽好鮮味﹗

象拔蚌
肥蠔
鮑魚
豬骨煲
$285 (Dinner)
象拔蚌
肥蠔