2022-06-17
一走入呢一間餐廳,感覺係好地道嘅特色小店。符合返香港土地問題嘅特性,餐廳嘅面積不算大,但係就更加令人特顯到地道日本嗰種風情。餐廳嘅牆上貼上咗好多好有趣嘅日本懷舊海報,有別於其他餐廳入邊嘅海報佈置,可以睇得出海報同之間有用心鋪排。魚生非常之新鮮,特別係帶子同埋蝦。海膽係叫比朋友食,佢話好鮮甜,每一塊嘅體積都唔係特別大,但係色澤光亮、每一塊都好完整,味道回甘翠玉瓜同埋日本青椒係落咗調味料嘅情況之下依然能夠保持平常嘅鮮味同埋多汁。雞翼嘅外皮非常之脆,魷魚嘅size都啱啱好。份量亦都非常適中,不會過小或者過多另外枱面都有一啲調味料,如果有需要可以自行再添些鹹蛋黃單骨雞翼:睇得出呢間餐廳做雞翼確實係有佢嘅秘技,雞翼嘅汁唔會太過濃烈,非常好食😋一開始就已經被呢一支啤酒嘅名字所吸引。搞鬼嘅貼紙,但係一飲起上嚟,啤酒再加上少少用回甘,感覺清新總括而言,今次食飯,員工都非常之有禮。上菜嘅時候會介紹每一道菜嘅名稱同埋產地。服務也不錯,員工如果見到枱上面比較擁擠 都會主動過嚟收碟
翠玉瓜同埋日本青椒係落咗調味料嘅情況之下依然能夠保持平常嘅鮮味同埋多汁。雞翼嘅外皮非常之脆,魷魚嘅size都啱啱好。份量亦都非常適中,不會過小或者過多 另外枱面都有一啲調味料,如果有需要可以自行再添些