2022-10-23
天氣開始轉涼,又係打邊爐、食羊腩煲嘅季節啦!Happy Friday放工約左朋友食飯,去左長沙灣「烤魚世家雞煲火鍋」。嗌左個花膠羊腩煲。個煲好大!除左花膠同羊腩,重有腐竹、冬菇、白蘿蔔、馬蹄等,好足料呀!冬菇切得厚身, 十分香口。花膠大大塊一d都唔同你慳!羊腩唔羶,肉質腍身易咬。火鍋配料嗌左油麥菜同肥牛卷。油麥菜新鮮翠綠,口感爽脆。肥牛卷卷成一卷卷,層層疊起,賣相精美。份量足夠二人分享~👍🏻另外嗌左個「涼拌淮山片(小辣)」。淮山片爽脆,配上小小辣油,刺激一下味蕾,令我胃口大開,口水直流🤤,食多幾片都唔覺得飽滯。見到隔離枱食客飲緊一大瓶凍檸茶不禁嘩左一聲,真係好大瓶呀!搞到我又想嗌黎試下。我地嗌左「雜果賓治」share。一上枱忍唔住打卡,呢個份量足以同三四個朋友share!除左凍檸茶、雜果賓治,重有罐裝汽水同支裝飲品。最特別係有「天地一號」蘋果醋!好少餐廳有得飲。埋單發覺平左,店員話原來新開張有85折優惠!😍店員重話佢地推出左會員制度:食夠$100送5張$10 coupon。會員下次惠顧滿$100就可以用一張$10 coupon。店員話會員食夠$100可減$5,重可以用埋張coupon減
火鍋配料嗌左油麥菜同肥牛卷。油麥菜新鮮翠綠,口感爽脆。
見到隔離枱食客飲緊一大瓶凍檸茶不禁嘩左一聲,真係好大瓶呀!
埋單發覺平左,店員話原來新開張有85折優惠!😍 店員重話佢地推出左會員制度:食夠$100送5張$10 coupon。會員下次惠顧滿$100就可以用一張$10 coupon。店員話會員食夠$100可減$5,重可以用埋張coupon減$10添,嘩好抵食,我同朋友都即刻申請左做會員,下次再黎食!🥳