2022-09-28
上星期放肆不停食好西,今星期要食番健康啲,得知啲間店有椰菜花飯,就當然要幫襯下啦。透過網上外賣平台落單有8折,而且滿$120再平$15,平過門市買好多!知道個portion係好少,所以我哋都額外加左底(加$8)所謂「非飯」,其實就係椰菜花+少許藜麥+少許杏鮑菇(生酮人士注意‼️藜麥其實都有carbs不能多食)咖哩香煎午餐肉太陽蛋 (另加 100 克非飯)$58午餐肉好乾身,都好食嘅,咖喱汁就比較少,椰菜花飯亦冇好多油or好多調味,感覺好健康😂咖哩炸豬扒(無激素)(另加 100 克非飯)$68一打開已經勁香咖喱味,塊豬扒好淋好香,加埋椰菜花飯好好食。咖喱汁一樣係比較少,而且個椰菜花飯都好乾身,成件事有非常健康嘅感覺。同區有另一間叫「紅燈籠」,都係有keto friendly 嘅椰菜花飯。比較之下,「非飯」比較健康啲,啖口味啲,各有其特色。啲間店唯一不足嘅地方,就係太細份,就算加左底,份量都係比較少,女士okay但男士就未必夠食了😅食物:❇️❇️❇️❇️價錢:❇️❇️❇️翻兜指數:❇️❇️❇️❇️
咖哩香煎午餐肉太陽蛋 (另加 100 克非飯)$58
咖哩炸豬扒(無激素)(另加 100 克非飯)$68