2022-12-04
又到一年一度最適合打邊爐嘅時候 台式任食暖身好選擇~~~天氣凍凍地就想打邊爐😊,呢間台式火鍋店開咗唔係好耐,成日都見到好多人排隊。難得今日早收工,同大舊撐吓枱腳!~~~餐廳以木製顏色做主調,樓底夠高,感覺清新,唔會有個侷促感。呢度放題係無限時,啱晒我呢啲食得慢又想食多啲,可以慢慢嘆🙌🏻~~~呢度一共有十五款湯底可以選擇,我哋揀咗惹味嘅藥膳沙茶牛肉涮涮鍋,香濃嘅沙嗲味同食材好夾,有少少花生碎,基本上唔洗再沾醬油已純好夠味。我哋選擇左中間價位嘅放題,主攻美國Prime Grade極上牛頸脊,呢款肉充滿牛味,口感爽滑,果然係打邊爐必備!另外配料都唔少㗎,生猛海蝦、帆立貝、火灸芝士丸、花枝丸、蘑菇芝心堡、台灣鴨血、午餐肉、足八吋長蟹棒、方形魚腐、鵪鶉蛋、鮮魚片、紫蘿蔔、鮮枝竹、羽衣甘藍。。款款任點任食,仲有台式飲品任飲添!我哋特別order咗好多轉海蝦,大大隻,每隻都大概有15 cm長,厚肉,烚完好爽口,令人忍唔住一隻接一隻。~~~小鍋霸 (Imperial Kennedy) (西環)西環卑路乍街80號Imperial Kennedy地下6號舖
~~~
小鍋霸 (Imperial Kennedy) (西環)