雖然唔係好好月餅,不過屋企年年都會買返黎應下節咁,繼之前買過富豪酒店既曲奇餅,覺得幾好食,而且又唔貴,增加左我對佢既信心,於是走黎問下d月餅幾錢...雖然心諗都唔方平得去邊....點知出乎我意料之外,佢原價係唔平既,不過佢而家做緊promotion,用指定credit card買都ok喎,同出面果d都差唔多價錢,都係百零蚊一盒。所以決定買盒返去比亞爸亞媽試下,佢地鐘意食既都係傳統口味,就買盒雙黃黃蓮蓉比佢啦!講真佢知地個packing真係幾特別,咁耐以黎呢d咁中式既送禮食品都係用d紅色...色彩繽紛既顏色,但係佢地用左黑色,唔講都唔知入面放既係月餅。未到中秋,我地已經開左黎試,唔緊要..年年都唔止買一盒咁少啦!以前食得多既都係白蓮蓉,今次突登買黃蓮蓉,好似無白蓮蓉咁甜,起碼食多少少都唔會覺得濟....不過真係要一讚佢個蛋黃....幾甘香.......配合埋黃蓮蓉都幾好食~~有d令我對傳統位口味既月餅改觀~~

2012-09-07
TakeAway
$200 (Other)