2012-12-05 54 views
We wish you a merry Christmas! We wish you a merry Christmas!We wish you a merry Christmas! And a happy New Year!!!話咁快又12月喇, 12月最期待既梗係聖誕節啦! 每逢聖誕節, 很多商鋪商場都被打扮得好靚好靚! 睇到大家哇哇聲, 其實食物都唔例外呢! 很多餐廳一到聖誕前夕, 都推出很多有聖誕氣氛的食物和套餐給大家開心歡聚! Haagen Dazs都唔例外! 謝謝Haagen Dazs和PR們的邀請, 再次有幸參與Haagen Dazs的「聖誕系列」發佈活動。每年聖誕Haagen Dazs最觸目人心的必定是朱古力雪糕火鍋, 仲有各款不同的聖誕精選系列。今次推出的有「浪漫雪人」、「冬日傾情」。還有3款雪糕蛋糕: 「繽紛聖誕蘑菇屋」、「快樂聖誕頌」及「聖誕小王子」。各款雪糕甜品均以獨特調配的72%濃度朱古力醬,香濃醇厚,真是令人愛不釋手。據資料提供:今年Haagen Dazs亦推出限量版歐陸式搪瓷火鍋爐, 限量版外賣火鍋爐組合,一套兩款,以黑色和白色心型手握設計,外型精緻悅目,

各款聖誕系列
每年聖誕Haagen Dazs最觸目人心的必定是朱古力雪糕火鍋, 仲有各款不同的聖誕精選系列。今次推出的有「浪漫雪人」、「冬日傾情」。還有3款雪糕蛋糕: 「繽紛聖誕蘑菇屋」、「快樂聖誕頌」及「聖誕小王子」。各款雪糕甜品均以獨特調配的72%濃度朱古力醬,香濃醇厚,真是令人愛不釋手。據資料提供:今年Haagen Dazs亦推出限量版歐陸式搪瓷火鍋爐, 限量版外賣火鍋爐組合,一套兩款,以黑色和白色心型手握設計,外型精緻悅目,值得收藏。
雪糕火鍋
這次的聖誕發佈會, 最吸引小妹的雪糕火鍋火鍋分為16/32/48球~今次我們品嚐的係標準餐火鍋 ($328), 聖誕雪花特別版於12月15日起供應。標準餐包括了32球合共8款口味的雪糕球, 再配上新鮮生果、白朱古力雪花及72%濃度朱古力醬。7-8個人食都夠呢! 雪糕球中最喜歡的是仲夏野莓、芒果熱情及士多啤梨。如雪糕球夠凍, 放進朱古力火鍋裡, 立即會變成脆皮朱古力的效果, 十分有趣呢! 外暖內冷的感覺, 一試難忘。小妹更覺配上三款酸咪咪的雪糕球, 倍加滋味!
繽紛聖誕蘑菇屋
繽紛聖誕蘑菇屋 ($489), 係士多啤梨味的雪糕蛋糕, 賣相確實一流, 很有聖誕氣氛! 小妹被那紅色的蘑菇深深吸引著。
浪漫雪人
浪漫雪人 ($99), 12月15日起供應 (只限堂食)
左面是燉蛋, 右邊是雲呢拿雪人伴朱古力脆, 賣相簡約可愛。吃落燉蛋意想不到的幼滑, 蛋味濃郁。凍都要繼續食丫!
冬日傾情
冬日傾情 ($99), 12月15日起供應 (只限堂食)
可自選三款雪糕球, 左右兩邊配有焦糖香蕉。賣相色彩繽紛, 小妹覺得重點是在焦糖香蕉, 焦糖烤得脆脆的, 吃落會"卜卜"聲。
歡欣聖誕樹
歡欣聖誕樹 (堂食$99, 外賣$69)。聖誕樹外型新計新穎有趣! 幾款指定雪糕球被聖誕樹(香脆朱古力)夾住了! 有如一個個聖誕裝飾掛在聖誕樹上, 鮮艷奪目。下層配上微暖的Browine, 以雪糕配搭, 簡直絕配!
快樂聖誕頌
快樂聖誕頌 ($355 mini, $445 regular), 趣緻可愛的賣相, 以可愛的聖誕老人、聖誕鐘和士多啤梨等作點綴, 十分討好。 而內裡是士多啤梨芝士餅雪糕蛋糕。
聖誕小王子
聖誕小王子 ($355 mini, $445 regular), 整個係曲奇雲呢拿雪糕蛋糕。面層加上聖誕小王子的造型牌, 感覺可愛。但未見突出, 較為失色。
薄荷雪糕
壓軸當然係限定推出的薄荷雪糕, 用新鮮薄荷葉榨汁而成, 吃落fresh+fresh!
聖誕叔叔:)
最後, 當然係聖誕"叔叔"派禮物時間啦~~哈哈, 呢個聖誕叔叔逗得大家幾開心呢, 而且又可以同佢影即影即有, 很開心呢!
Other Info. : 雪糕火鍋、浪漫雪人和冬日傾情, 即於12月15日起供應, 雪糕迷不要錯過呢!
Dining Offer
Tasting Event