2011-11-12
見開左好耐, 又覺得係深水埗屹立咁耐既小炒菜館, 應該都唔會差得去邊, 所以約齊人去試下, 點知瀨野打去訂位, 問我留唔留餸, 我問有咩要留, 佢話豉油雞, 我心諗豉油雞都要留? 橫掂黎開, 梗係留啦, 跟手又問我留唔留海鮮, 下, 海鮮唔係要睇下當日有咩新鮮先食既咩, 點留? 咁我話唔洗12人, 食左好多野1.豉油皇中蝦 - 因為冇芝士, 所以嗌左豉油皇, 唔錯, 又唔算貴 $12兩2.薑蔥肉蟹 – 唔係好夠味, 唔知點解樣樣上枱時總係唔太熱, 唔夠鑊氣, 3.蒙古骨 – 唔好食4.味菜豬肚 – 唔熱就梗, 總要豬肚冇味菜既味, 似白灼豬肚+味菜伴碟5.青芥辣牛肉 – 係出面食多數係牛肉粒, 呢到係牛肉片, 當堂扣一半分6.椒盬豆腐 – 好難會煮得唔好食7.雞油豆苗 – 可以8. 啫啫芥蘭煲 – 芥蘭有少少苦9 . 豉油雞 – 又唔熱又唔熟但係要預訂既豉油雞, $180, 食得出係雪雞, 真係越食越火, 求其係超市, 燒爉檔買都好食過佢10. 蠔餅 – 唔係潮式, 係茶餐廳式, 因為用雞蛋, 叫蠔仔奄列似D11.生炒燸米飯 – 冇食到, 唔知好唔好食12.豉油皇炒麵 – 合格唔知點解
12人, 食左好多野
3.蒙古骨 – 唔好食
6.椒盬豆腐 – 好難會煮得唔好食
7.雞油豆苗 – 可以
8. 啫啫芥蘭煲 – 芥蘭有少少苦
11.生炒燸米飯 – 冇食到, 唔知好唔好食
12.豉油皇炒麵 – 合格
唔知點解呢到好多人黎, 1/F 樓底矮應聲, 好嘈, 傾唔到計, D侍應經過既時候唔理係, 係咁撞
食到咁上下, 後面果枱投訴條魚(好似係鱔)唔熟, 唔離骨, 果個女侍應居然話”係咁架, 係痴住D骨架! 熟架喇” 但成枱人話要再蒸一蒸, 係蒸, 唔係換, 都要搞左兩三分鐘, 心不甘情不願咁拎去返蒸, 阿姐, 生野食痌人架
總結: 野食唔得, 環境唔得, 服務唔得