2011-10-05 6 views
嚮團購用$10買左張$20既現金卷, 今日就黎試下。門面細小但很光鮮‧呢到標榜無糖, 無蛋, 無奶油, 仲係用北海道3.6牛奶。價錢比其他乳酪店貴, 平均$28-$40。乳酪有原味, 草莓, 朱古力, 抹茶. toppings 都有好多俾你揀。未買之前可以先試食, waiter都好樂意, 每種味俾一小杯你試。草莓味太甜, 抹茶苦澀, 朱古力太濃, 我都係鍾意原味, 呢到d乳酪無咁酸, 同埋好快溶。唔想諗, 我就揀左佢set 好左既原味重量級杯(原價$38), 宜家我只係補回$18。底層係楓糖槳香蕉+椰果+蘆薈, 上一層乳酪, 再加芒果味粫米糍+雜豆, 上一層乳酪, 再加上新鮮藍莓, 草莓, 灑上朱古力粉, 木康碎, 少少糖槳。基本上成杯都好好味, 只係我唔太鍾意楓糖槳香蕉, 味道怪怪的, 同埋中間無啦啦有d 咸既雜豆, 好唔match 囉~份量真係重量級, 足夠2個人share 食。我鍾意佢一層toppings,一層乳酪, gd!尖沙咀又多一間乳酪店選擇。
嚮團購用$10買左張$20既現金卷, 今日就黎試下。
門面細小但很光鮮‧
呢到標榜無糖, 無蛋, 無奶油, 仲係用北海道3.6牛奶。
價錢比其他乳酪店貴, 平均$28-$40。
尖沙咀又多一間乳酪店選擇。
2011-10-04
TakeAway