2019-02-15
我平時好少黎何文田,但朋友係何文田個邊收工,所以就順便係附近揾dinner 食。結果我地就去左地鐵站附近間macaroni dessert bar 度食 牆上面既畫用色好靚同埋每幅圖都好有特色 電子menu 感覺係趨勢 haha xd因為我同朋友都好肚餓 所以要左兩個set dinner 一齊share 黎食 xd前菜係煙三文魚沙津煙三文魚好大片 而已沙津個sauce 真係好合我口味,因為我好怕個d 食到好膩既醬,但呢個一點都唔膩。面包好脆 我建議大家一開始可以唔配湯食左少少先,後尾再配湯一齊食,層次會豐富好多。是日餐湯係蒜蓉忌廉湯焗柚子三文魚扒我真係從未食過用柚子配三文魚,所以我同fd 叫左呢個試試,估唔到除左沙津醬之外,原來酸酸既柚子醬同三文魚都甘夾同甘好食。 必叫!!半熟刺身帶子黑松露意大利飯甜品係tiramisu一直都好怕好甜既甜品,但呢個tiramisu甜品既甜度岩岩好。 凍檸水 & 凍檸茶
牆上面既畫用色好靚同埋每幅圖都好有特色
電子menu 感覺係趨勢 haha xd