2018-01-27 37 views
夜晚相約朋友慶生,朋友鍾意食韓國野食,好自然就會去到韓國街既尖沙咀揾食,揾到呢間餐廳門外有錶位方便泊車就決定去食! 餐廳佈置簡約,空間十足,全餐廳只有7 張檯,其實勉強再擺8-9 張都得,可見餐廳為左客人坐得舒適都花左d心機! 由於我哋嚟得早,佢都仲提供到張4 人檯俾我哋!到我哋差唔多走既時間,已經要排隊,下次要嚟都係book定檯好d! 餐廳賣芝士pizza為主打,其他都係一d小食,便當,同拉麵,餐牌做得好精緻,簡單而明,食物價錢都合理,有很多食物我都想揀,例如好勁芝士既韓式芝士pizza ,同我最後揀既韓式年糕pizza, 兩個都係我想食既特色菜!先嚟到有韓式牛肉拉麵!拉麵好食,配菜多,有腐皮年糕同牛肉,仲有泡菜!跟住有好多八爪魚粒周既泡菜海鮮煎餅,煎得脆脆地,配合個辣汁,除左泡菜味外,仲有多一種辛辣味!最後嚟既就係今晚既主角 韓式年糕pizza, 有超多芝士鋪喺面,多到拉絲拉極都有,非常邪惡,依我估計佢個idea似係酥皮湯既整法,d年糕加入左辣既年糕醬同泡菜擺喺底,面頭再鋪塊餅皮同加入大量芝士喺面,再拎去焗! 芝士包住d有少少辣既年糕,非常好食,甜得嚟有d辣,年糕又煙韌,唔會痴牙

泡菜海鮮煎餅

最後嚟既就係今晚既主角 韓式年糕pizza, 有超多芝士鋪喺面,多到拉絲拉極都有,非常邪惡,依我估計佢個idea似係酥皮湯既整法,d年糕加入左辣既年糕醬同泡菜擺喺底,面頭再鋪塊餅皮同加入大量芝士喺面,再拎去焗! 芝士包住d有少少辣既年糕,非常好食,甜得嚟有d辣,年糕又煙韌,唔會痴牙,餅皮焗得啱啱好,脆得嚟唔會燶!最重要係價錢幾合理,3樣埋單先400鬆d , 下次有機會都可以再嚟!

泡菜海鮮煎餅