2020-03-01
一個人係尖沙咀行完街唔知食咩好就行去厚福街覓食😎見野朗Stone無乜人就揀左呢間坐低~之前聽朋友講過好味😌不防一試!鋪面雖然唔大,不過野食都幾多選擇💯我唔中意太硬ge肉質,所以waiter suggest 我點牛肋間隔膜,由於我係無肉不歡that’s why揀左300g!上菜時有張廚房紙遮住,以免d油彈到件衫🤗等20-30秒就可以食lu~由Rare慢慢食到well done💯食到唔同熟度牛ge肉質!個人最中意半成熟,下次應該要將牛早d拎起石板,otherwise 會一直煮到比較硬,太有口感!餐廳另有有幾款醬汁俾人點肉食,我好中意燒汁配蒜蓉,又係另一種風味,中意重口味ge人應該同我一樣會覺得好正!