2023-09-12 68 views
個人覺得收工去happy hour除咗啲酒要夠特色好飲之外,其實食物質素都好重要,嘢食好味係會令到成餐飯氣氛開心好多!所以今日要推介尖東一間質素好高嘅西餐酒吧!🌟 串燒 - 牛舌 $68牛舌上枱嘅時候見到得三舊,心裏面難免有啲失望,不過一啖咬落去就覺得原來非常之值回票價!首先牛舌夠厚身,表面因為燒過變得香脆,一咬落去好彬身,隨之而來就係好香濃嘅牛汁,整體好Juicy,但係感覺唔會好肥膩,非常之高質素!串燒仲配搭左好惹味嘅沙嗲醬,不過可能牛舌質素太高啦,我自己就冇乜點點啦!🥢照燒美國牛仔骨 $118肥瘦適中,同樣牛肉味好香濃,表層有輕微嘅照燒汁,食落去好夾!🥢鳳尾蝦茴香海鮮汁意大利飯 $128顏色望落去好淡,但係一啖放落口係好濃郁嘅龍蝦汁味,非常之驚喜!自己個人比較鍾意食硬嘅飯,覺得佢都幾有咬口,至少我鍾意!🥃Ukiyoe $110主抵Cocktail嘅餐廳點可以唔叫一杯試吓呢!呢度總共有六款signature嘅Cocktail,今次我就揀咗杯柚子味。感覺好清新,飲落去似柚子米酒咁,對女仔嚟講應該好易入口!📍Avenue75 (尖沙咀)尖沙咀麼地道75號南洋中心地下36-41號舖

🌟 串燒 - 牛舌 $68

🥢照燒美國牛仔骨 $118

🥢鳳尾蝦茴香海鮮汁意大利飯 $128

🥃Ukiyoe $110

📍Avenue75 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道75號南洋中心地下36-41號舖