端午節2大2細去長洲玩過夜, 之前係openrice尋找邊間正野食!! 點知係地圖找唔到呢間店, 打電話去問路, 再加上長洲人熱心教路, 終於找到啦, 原來係假日最好要訂位. 不過好彩間舖已開設側舖所以唔駛等就有位!!即時order 招牌小籠飽!! 好多汁, 一咬就流出來!!! 熱騰騰!! o的汁好鮮甜, 唔落醋更加好味!!! 一定要試跟住試酒釀丸子, 原來係米酒湯圓, 第一次食, 好香既米酒味, o的湯圓細細粒皮薄花生多, 值得一試!!值得一試既口水雞!! 有一定既水準, 花生醬麻醬多到蓋住o的雞, 好好味雞絲粉皮都好正, 雖然o的醬同口水雞有些相似, 都係花生醬麻醬, 但混起來真係好好味, 我2個小朋友食清成碟粉皮!!下次來一定要食多次!!
新舖好乾凈
多汁小籠飽
酒釀丸子
口水雞
雞絲粉皮
下次來一定要食多次!!
Other Info. : 係海傍道慢慢行去中興新街, 一唔對路即時問當地人, 或打電話即時有人接架, 間舖係街中間唔容易找到!!
2012-06-23
$70 (Dinner)
多汁小籠飽
酒釀丸子