2022-10-16 36 views
💁🏻‍♀️ 今日試一間由香港人去台灣🇹🇼學師回流番香港開的小麻吉,位於旺角女人街,牆上的水彩畫好靚,野食好多選擇😳,有夜市呷小吃、定食、麵食、滷肉拌麵、鍋燒面、鍋巴飯,好似去左台灣夜市咁✨🙌🏻► 🍜玉子經典鍋燒面 $75鍋燒麵係新出,有3種湯底選擇,麵亦有幾款選擇今次揀左麻辣擔擔湯,唔會太麻亦都唔算太辣,麵類我揀左新竹米粉,吸哂啲麻辣擔擔湯汁好惹味,配料亦都好豐富,包杯冬瓜茶或者烏梅汁,性價比好高🆙►🍱大滿足定食套餐 $78定食種類超多,分左a、b、c ,3區,分別總有一款岩口味,肉燥麻辣乾拌面配黃金雞扒,雞扒有原味有辣味,辣味都唔算好辣,覺得入口會比原味香口,麵量足,雞扒沾米糠炸口感更豐富,肉厚肉質juicy。►🍗鹽酥雞$18一共有5件,鹽酥🧂咸香酥脆,好抵食。♡⋯⋯總結⋯⋯♡ ☻ 4.5/5 唔需要加一,價錢真係冇得輸🙌🏻,仲要係旺角區,價廉物美,又多選擇,性價比超級高🆙

► 🍜玉子經典鍋燒面 $75

►🍱大滿足定食套餐 $78

►🍗鹽酥雞$18
一共有5件,鹽酥🧂咸香酥脆,好抵食。

♡⋯⋯總結⋯⋯♡ ☻ 4.5/5
  • 鹽酥雞