2010-09-03
同朋友兩人去,因為當晚落大雨,所以幾乎得我地一檯客。其實呢幾年都黎過好多次,我唔係住大角咀都會耐唔耐突登走黎食,只因真係又平又好味,覺得係時候應該補返篇食評俾佢。同埋唔知起高鐵會唔會有影響呢?好擔心第時冇得食呀... 最愛香料孜然味,即叫即燒,自選辣度~肉類串燒羊扒**,必食,肉汁豐富 牛扒,本人不吃牛,但友人強烈推介,同樣肉汁豐富 (我睇見都好想食)20幾蚊就食到好味燒肉扒,一定要試!扒係用碟上,會俾刀叉你,good!羊肉串**,8蚊串,平平地又好好味,香料味濃,是相對貴的羊扒的代替品,可以食多幾串~牛肉串,友人話好好食~雞中翼,雖然比較普通咁,但燒得好好味~雞軟骨,同上~禾花雀,普通,但香港比較少見,未食過不妨試試,鰻魚**,極肥美,唔會乾爭爭,必食推介~墨魚圈**,爽口,香料味濃,必食推介~ 海中蝦,爽口甜美瓜菜類串燒極度欣賞佢燒d瓜菜燒得咁多汁,因為佢燒的時候不斷掃d汁上去,所以唔會乾食~ 食左咁多肉,要食返d瓜菜中和一下,一樣咁好味架,又平喎(冇記錯好似大約6蚊串),食多幾串都唔怕~ 燒瓜菜需時較耐,最好一黎到就快d點左先~冬菇,好多汁,必食推介~翠肉瓜,好多汁,必食推介~勝
最愛香料孜然味,即叫即燒,自選辣度~
肉類串燒
羊扒**,必食,肉汁豐富
牛肉串,友人話好好食~
雞中翼,雖然比較普通咁,但燒得好好味~
雞軟骨,同上~
禾花雀,普通,但香港比較少見,未食過不妨試試,
鰻魚**,極肥美,唔會乾爭爭,必食推介~
墨魚圈**,爽口,香料味濃,必食推介~
海中蝦,爽口甜美
瓜菜類串燒
冬菇,好多汁,必食推介~
翠肉瓜,好多汁,必食推介~
勝瓜,個人認為冇翠肉瓜咁好食,因為皮厚,但大件d~
蒜心***,極度香口,多汁,呢個真係必食~!!!
九菜,未試過可以一試,唔係突別好味(d菜有時有d老),但一圈圈串住黎燒好過隱~
鋪內有多種冰凍罐裝飲品~ 有幾乎消聲匿跡的楊協成~ 消熱氣呀~~~
環境方面,係響路邊開張接檯俾你架咋,平平地就唔好要求咁多,食煙朋友就可以開懷地食~ 而因為係舊區,街邊就一定會有小強架喇.... 怕咪唔好去囉,仲有,唔好expect個toilet乾淨。招呼方面,老細都好友善架,不過好多時人客多,掛住燒串燒好忙都唔得閒招呼~ 不過街坊鋪仔,自便得啦~