2016-04-27
係旺角行街見到有間新餐廳訣開,而且主打邪惡既芝士,就吸引左我地黎試下。日本甜薯沙律($28)先黎一個前菜沙律現胡麻醬,蔬菜是十分新鮮的,咬入口都好清爽,加上酸酸地既胡麻醬就更加令人開胃,而已份量都幾多幾抵食。主題小食拼盤($44)有沙律,德國腸,炸雞塊,雞翼同埋薯餅還有冬菇,小食種類十分豐富。德國肉腸有小小辣十分惹味,肉質都幾嫩滑可以知道食材既質素都十分高。此外個人最欣賞既係讓冬菇,上面加左酸酸甜甜既肉醬,還有上面一層芝士令到味道更濃又酸又重芝士味道,跟冬菇配合得十分好。鬼爪串濃湯芝士鍋($77)肉質比較彈牙有嚼勁加上醃肉既時間足夠,令肉味更加香濃。配搭上芝士鍋,一個香口一個香濃,食了一口肉再食湯飯也不會搶了太多味,而且湯飯可以另加芝士,令飯愈來愈濃香。但飯份量有點多,女孩子不一定可以食晒,可能就要靠朋友幫忙。烈焰鳳凰濃湯芝士鍋($77)有半隻燒春雞的份量,雞肉燒得鮮嫩,肉汁都仍然保拎係雞肉之中。配搭了濃湯芝士鍋手工意面,第一次食手工意面加上芝士,感覺都十分好。意面比較清淡可以吸收了芝士既香味,加上燒春雞真係十分抵食。呢間餐廳的份量真係好多,價格又平,一個芝士鍋可以兩個人食,真係價廉物
呢間餐廳的份量真係好多,價格又平,一個芝士鍋可以兩個人食,真係價廉物美。仲要係旺角呢D咁旺既區真係好難得,下次一定再黎開餐。