2024-03-13
今日嚟到觀塘裕民坊呢一間餐廳,地鐵站行過去,大概只係5分鐘嘅距離都算係非常方便,我同朋友大概係夜晚7:00去食,人流都還可以,可能因為星期三平日嘅關係,餐廳嘅經理非常熱情為我哋介紹餐牌,我同朋友就每人各點咗一個餐,每一個餐都會包是日嘅餐湯,同埋一杯$32嘅飲品,性價比嚟講都唔算太貴,而且呢一個價位喺同區嚟講,亦都算係中價嘅價位,我覺得可以接受!西班牙海鮮炒飯,分量嚟講都唔算太少,而且有幾種唔同嘅海鮮,包括有蝦大蜆青口帶子同埋魷魚,口感嘅配搭上都非常有層次,而且西班牙炒飯加咗翠玉瓜,令到口感嘅配搭上更加特別,西班牙海鮮炒飯亦都熱辣辣,即叫即做,絕對唔係預先做好,我同朋友都覺得呢一個價錢食到西班牙炒飯真係算幾okay, 海鮮嚟講比較鍾意食佢嘅大蜆,大大隻而且冇沙,食得出餐廳喺處理新鮮嘅海鮮過程有落到功夫,非常鮮甜美味,而且大大隻,very good!另外我哋叫左澳洲肉眼牛扒,經理叫我哋大概要五成熟就可以,當然我哋亦都叫咗五成熟,牛扒嘅味道非常鮮嫩,食得出係高級嘅貨源,而且食落都冇雪藏嘅味道,牛扒再配埋西蘭花青豆同埋薯蓉,再加埋餐廳特別炮製嘅燒汁,口感上嘅配搭都幾好,而且牛扒都非常大塊,適合
另外我哋叫左澳洲肉眼牛扒,經理叫我哋大概要五成熟就可以,當然我哋亦都叫咗五成熟,牛扒嘅味道非常鮮嫩,食得出係高級嘅貨源,而且食落都冇雪藏嘅味道,牛扒再配埋西蘭花青豆同埋薯蓉,再加埋餐廳特別炮製嘅燒汁,口感上嘅配搭都幾好,而且牛扒都非常大塊,適合鍾意食肉嘅人士,最後我哋加咗杯水果茶,非常滿足😎