經過天后發現一間東南亞風味漢堡包小店好似幾正就入去試下,呢間好堡包店除咗有漢堡包之外仲有飯嗰啲食好神奇😂現場得一張枱可以坐其餘地方坐低食野,所以通常啲人嚟都係買外賣返去食,可以用QR code落單,呢間漢堡包可以選擇三款大細,最大嗰個份量有兩個漢堡包咁大真係大到黐線😂全部麵包都係自家烘焙,仲要麵包嘅外型係用水滴形狀獨家嘅標誌,用料十足,仲有依家做緊一月限定套餐可以選擇四至六個小型漢堡包套餐,仲可以選擇唔同醬料,呢度最出名嘅醬料全部都係自家製,店主堅持人手將材料磨成粉再製造醬料,同出邊嘅機器做爭好遠,所以佢都有八款醬料俾你選擇,其中三樣要加$3一款但都好值得推薦👍🏻店舖主打除咗漢堡包之外,仲有印尼手打麵,店主話每日最多15份,因為都係用人手製造工序繁覆所以都好多人會選擇,飲品方面推薦熱情果茶同埋蘋果茶兩款都好清新唔甜都好飲👍🏻我選擇咗巨型吉列豬肉漢堡:$81呢個漢堡包極度之大,估唔到份量咁大仲大過隻手掌🖐🏻同埋店主有一個挑戰,6分鐘之內食晒會送多一個大嘅漢堡包,漢堡包用料十足,入邊有四塊厚身吉列豬扒,吉列豬扒超厚切好滿足,麵包都好厚身食落去都有好飽嘅感覺😂個包食到一半已經好飽,如果抵食嘅
我選擇咗巨型吉列豬肉漢堡:$81
呢個漢堡包極度之大,估唔到份量咁大仲大過隻手掌🖐🏻同埋店主有一個挑戰,6分鐘之內食晒會送多一個大嘅漢堡包,漢堡包用料十足,入邊有四塊厚身吉列豬扒,吉列豬扒超厚切好滿足,麵包都好厚身食落去都有好飽嘅感覺😂個包食到一半已經好飽,如果抵食嘅人就可以選擇,我建議一般人選擇中size就OK唔好睇唔開揀最大😂
四款小型漢堡包🍔:$58
有兩款牛肉漢堡包、一款炸吉列蝦漢堡包、一款吉列豬扒漢堡包,牛肉都好好食好有牛味,而吉列蝦反而仲好食,要配合西柚醬汁撈埋一齊食,更加抵食蝦嘅鮮味,我會推薦呢款漢堡包👍🏻建議試埋巴東醬、參巴醬、青咖喱三款都好好食😋
水滴手打撈麵:$58
呢款手打撈麵係用人手製造,用咗八隻鴨蛋加埋人手壓制而成,所以面生活比較澀,同埋冇落水嘅原因只能做到撈麵,食起上嚟比較有濃郁嘅蛋味同埋麵身好易碎,配合自家製嘅辣醬食落更野味,不過有少少辣!份量亦都好十足👍🏻食個麵都好飽。
印尼沙律:$39
印尼沙律用上青瓜同埋沙東加埋自家製嘅醬溝埋一齊,鹹得來帶有清甜嘅感覺,岩晒啲健身嘅人士食😃

⭐️「凡購買漢堡套餐+$1 換購指定迷利漢堡」
⭐️ 「全單85折」

📍地址:NUMBER 8 (大坑)
大坑銅鑼灣道132-134號地舖
四款小型漢堡包🍔