2022-10-29
見到網友在社交平台大閘蟹群組分享三味真鍋,d相好多膏好正咁,價錢仲要係$408可以任食2.5小時咁抵,即刻book枱試下啦(上次銅鑼灣瀛x都要$550/位,仲要臭蟹好嬲)D蟹真係好爆膏好正,公仲有白膏啦,好黏口好好味,膏味香,不過蟹肉吾算好甜,每輪每人會上一公一母。一坐低吾夠十分鐘就主動上咗第一輪蟹,之後要蟹同店員講,就會即刻拎黎比你,喱點真係超開心呀,平時其他店係落單20-30分鐘先上一次蟹,上蟹上得超快,所以我都食咗12隻,朋友食咗10隻😍👍🏻22隻當中有2隻係d膏好淡色,蟹肉有d吾太新鮮、淋淋地,但又無臭味的,其他所有蟹都好爆膏好正,質素真係非常之咁好,店員服務態度又好,聽講係第一年做大閘蟹放題,真係值得多多支持下佢地😍題外話:原先book咗7:00食,但放工時間塞車改7:30,WhatsApp的人都好客氣話可以幫我改時間,同埋禮貌好好,我話吾好意思佢話吾緊要👍🏻🙏🏻7:30到去,見到有分店內同店外走廊位,店內大約7張枱,店外2張大枱,空間都幾寬敞,係街市入面黎講衛生都幾好,地下吾會好濕,環境衛生都比想像中好,可以再有下次👍🏻打算下星期就再食多次🙈店內有埋火鍋任食的,不過今次就主
店內有埋火鍋任食的,不過今次就主打大閘蟹,所以叫左個大辣雞煲,食咗d雞同拎咗少少菜就無食火鍋了,雞口感正常,不滑不鞋口,大辣味度對我來說不夠辣(本身食開譚仔特辣),但雞煲好香、調味都唔錯。不過食物款式就比較少,可能主力做大閘蟹放題啦,所以喱點都無介意,飲品款式就出奇地多,多選擇係正既,一定要再支持🥳