2023-10-27 96 views
見未食過呢一間韓國料理,所以晚餐就去咗試。因為都幾肚餓,所以今次雖然得兩個都嗌咗唔少嘢。韓國料理當然要食炸雞啦,所以二話不說就點咗個甜酸醬韓式炸雞。但係比想像中冇咁出色 。雖然佢唔係多骨,但係都有骨 。佢唔係淨雞髀肉,有啲雞胸肉,好彩肉質都好淋好Juicy 。可惜個醬只係象徵式咁淋咗一啲落個雞面,唔係完全撈勻嗰種。嗰醬唔係特別出色,太杰,唔係太惹味。我第一次飲呢隻大醬豬肉豆腐泡菜湯 。原來係咁好味嘅,啲大醬好香,唔會俾啲泡菜搶咗啲味 。啲豬肉片好爽,唔會嚡,而且份量都唔少。成個湯又唔會太辣,其實淨係飲個湯都已經飽肚。最後呢個芝士泡菜炒飯簡直係邪惡,咁多芝士又點會唔好味呀?簡直食唔停口 。雖然好飽,但都成個食晒。
見未食過呢一間韓國料理,所以晚餐就去咗試。
因為都幾肚餓,所以今次雖然得兩個都嗌咗唔少嘢。

2023-10-14
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$160 (Dinner)