2018-07-26 438 views
午飯時段起黃大仙中心奇華還左過大禮禮盒,就搵地方醫肚。離開中心時見到上海廳都幾多人食,鋪面裝修又幾特別,於是就入去食lunch。侍應安排我坐2人枱,周圍望下,餐廳環境舒適,間隔闊落,適合一班人黎食。見到有lunch menu,打開睇有套餐,有好多選擇,我就揀左麵點套餐,點左擔擔麵配小籠包。等一陣好快就上擔擔麵,一放入口,味道不錯,個辣湯底配合埋花生醬,差d比我飲晒咁滯,唯一挑剔係個麵淋左少少,不過我都已很滿意。而小籠包個皮搓得岩岩好,厚薄適中,個皮鎖住d肉汁。個size亦岩岩好,一啖可以放入口,最細心係小籠包底有塊好薄的瓜片隔住,不黏紙同時味道又幾夾個包,好味。埋單$64唔使加一,下次經過可以再來。

擔擔麵

上海小籠包

埋單$64唔使加一,下次經過可以再來。
2018-07-23
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$64 (Lunch)
上海小籠包