2015-06-17 1598 views
今晚家姐請食飯,就帶左我去試下呢間加賀,店舖小小坐位不多大約十幾個位,不過坐得尚算舒服,老闆娘招呼好好,見我地3個人不停叫乜都想試,就提醒我地夠食架啦,咁我地就乖乖停手等食啦。首先前菜來個凍蕃茄,好有驚喜,因為我一向唔食生蕃茄,怕嗰陣腥味,但呢個一啲都唔腥,配埋個甜甜酸酸嘅汁,真係好好味好開胃。再黎個芒果蟹子沙律,蟹子超多,個沙律醬都較得好好味。跟住到水母刺身,口感比普通海哲爽脆啲,但多左份海鮮嘅甜味。再上就係日本馬糞海膽同活赤貝,呢個海膽比我地平時食嘅馬糞海膽細隻,老闆娘話其實加拿大嘅馬糞海膽最好味,不過而家唔當做,所以叫我地試下呢個日本嘅,細細粒但都好濃味好甜,配埋飯同紫菜上,正!活赤貝就唔多講喇,新鮮!到老闆娘介紹嘅粒貝刺身,食落真係好爽脆,淡淡嘅海鮮甜味,以前喺其他餐廳食過一隻都唔平,呢度簡直係超值,無介紹錯👍串燒拼盤,牛油果軟殼蟹卷都係ok嘅,最後嘅甜品燒菠蘿先係最驚喜,燒到微焦嘅菠蘿面有層脆焦糖,係我食過最正嘅燒菠蘿,必食!仲有個鳗鱼飯,不過我唔食嘅,朋友成碗隧晒😁,三個人食左咁多嘢,埋單都係$900,好抵好抵,已經約定過兩日再encore!
凍蕃茄
串燒拼盤
燒菠蘿
牛油果軟殼蟹卷
2015-06-16
$300 (Dinner)
凍蕃茄
芒果蟹子沙律