2011-12-12
今晚一行四大一B又入元朗開餐, 朋友們都話想食西式, 記得之前行過呢間餐廳, 望過門口MENU, 係有中式同西式嘅, 就決定去呢間試下.入到去差唔多七點, 都唔係太多人, 我哋企喺中間睇下坐邊好, 因呢度全部都係四人枱, 但我哋企喺度咁耐, 竟然無人招呼囉, 我哋終於搵到一張勉強可以坐到五個人嘅枱喇, 百厭仔咁瘦無所謂啦. 但有一個人要面壁囉, 算啦, 呢個少意思啫. 到叫阿姐落單, 個阿姐一啲笑容都無, 可以用黑面嚟形容, 但佢啲態度同說話聲線又OK喎. 到晏啲有個疑似老闆娘/太子女嘅就歡容好多喇!我哋叫咗四個扒餐, 全部都係轉酥皮湯 (每個另加$18.00)第一奉上嘅焗法包多士--好脆, 啖啖蒜味同牛油香, 好味!酥皮湯有兩款--忌廉蜆肉同埋海鮮素翅, 兩款都好正, 又足料, 唔會"稀冧冧", 正! 牛柳扒煙肉帶子 $70.00-- 配薯菜, 磨菇汁-- 朋友要求牛柳要全熟, 我哋都笑說食牛柳要全熟? 一定好韌, 但出嚟竟然一啲都唔韌喎, 掂! 美式大雜扒 $60.00--配意粉, 黑椒汁--望落都幾豐富, 有巨腸, 雞翼, 豬扒同牛扒. 朋友略嫌黑椒汁咸咗少許. 吉列豬扒拼雞扒
我哋叫咗四個扒餐, 全部都係轉酥皮湯 (每個另加$18.00) 第一奉上嘅焗法包多士--好脆, 啖啖蒜味同牛油香, 好味! 酥皮湯有兩款--忌廉蜆肉同埋海鮮素翅, 兩款都好正, 又足料, 唔會"稀冧冧", 正! 牛柳扒煙肉帶子 $70.00-- 配薯菜, 磨菇汁-- 朋友要求牛柳要全熟, 我哋都笑說食牛柳要全熟? 一定好韌, 但出嚟竟然一啲都唔韌喎, 掂! 美式大雜扒 $60.00--配意粉, 黑椒汁--望落都幾豐富, 有巨腸, 雞翼, 豬扒同牛扒. 朋友略嫌黑椒汁咸咗少許. 吉列豬扒拼雞扒 $63.00 X2--配意粉, 一個蒜蓉汁, 一個磨菇汁--意粉唔係白烚, 而係茄汁炒過嘅, 好味! 百厭仔食咗兩大碗. 吉列豬扒好脆, 但老公果份比個阿姐一個唔該淋咗汁上去, 吉列豬扒"淋"曬!, 我個份就叫住個阿姐千其唔好淋汁, 等我夾起塊吉列豬扒先自己淋汁. 豬扒脆, 雞扒又滑, 味道又唔錯, PERFECT! 另外配餐熱飲, 凍飲加兩蚊. 非常滿足! 朋友同老公一致好評, 老公仲話好過小巴站果間安X添, 我哋以後想鋸扒, 又多一個選擇喇.