2024-10-18 3239 views
睇社交平台見到雞地新開左間韓式料理,而且仲係釜飯,即刻吸引左我同🐷先生去試😋餐廳總共有9款拌飯,同一d小食可以選擇,貴精不貴多,而且枱面有講解食用方法,就算店員忙起上嚟我哋都可以看圖識字😌每個套餐裏面都有啲前菜、小菜同埋海帶湯一齊上,視覺上覺得好豐富🔸秘製鵝肝煎蛋拌飯一大隻太陽蛋,仲有大大塊鵝肝,煲邊仲有塊牛油仔增加佢嘅香氣,職員建議我哋一半鵝肝撈完飯,一半同拌飯一齊食👍🏻果然口感會再豐富啲,佢唔係用平時嗰啲韓式辣醬拌飯,有佢哋自己嘅特色🔸特級牛頸脊拌飯牛頸脊全部切晒粒粒,份量都唔少,拌埋生蛋黃,增加左軟滑感,飯粒非常分明,食到尾仲可以有飯焦添🔸炸單骨雞翼配韓式辣醬欣賞單骨雞翼方便食用,但如果韓式辣醬係撈埋一齊會更加好🔸自家製炸薯餅配雪花芝士乳酪醬10分推薦,十分香脆而且有超多嘅芝士喺上面🔸芒果梳打、椰果桃汁兩罐飲品都比較少見食炸嘢飲凍嘢一流

🔸秘製鵝肝煎蛋拌飯

🔸特級牛頸脊拌飯

🔸炸單骨雞翼配韓式辣醬
欣賞單骨雞翼方便食用,但如果韓式辣醬係撈埋一齊會更加好

🔸自家製炸薯餅配雪花芝士乳酪醬
10分推薦,十分香脆而且有超多嘅芝士喺上面

🔸芒果梳打、椰果桃汁
兩罐飲品都比較少見食炸嘢飲凍嘢一流

$100 (Dinner)