2020-10-09
過咗中秋節,天氣開始喇。同個friend講起想打邊爐,點知佢話不如即刻去。於是兩個人就走來大鴻輝中心度睇吓有乜食了,話晒呢度都有好多間打火鍋店,總有一間啱心水。最後我哋決定嚟咗呢間21前。因為呢度除咗火鍋之外仲有串燒可以食❤️又食打邊爐又食串燒, 感覺幾抵咁🙈🙈我哋一嚟到就叫咗鍋底先, 我哋揀咗泡菜鍋同埋豬骨鍋,就算係鴛鴦鍋底,都唔使話要加錢🤗落埋啲火鍋配料落去之後,真係睇見都想快啲食冇幾耐就上咗個刺身船,芥末同埋豉油喺出邊嘅自助櫃都有得拎。真係估唔到打邊爐都可以食刺身仲有埋生蝦添啊,醬汁係日本豉油加少少辣椒仲有蠔,帶子,魷魚同埋蝦。食放題火鍋都有呢啲新鮮海鮮食,個蝦真係要讚一讚。肉質彈牙,絕對唔係死咗好耐嘅蝦。好食肉類呢,有牛有豬又有雞。都係任食的。我最鍾意就係食牛,一啲都唔韌,點埋個醬汁真係好好食不過我哋都冇再加第二輪,因為除左火煱仲有好多串燒食串燒有好多種類,有炸物有天婦羅又有燒的。我好鍾意佢哋個雞皮, 薄到好似薯片咁,好脆口。雞軟骨又係好食,雞翼又係好食,冬菇又係好食。。。。哇。其實串燒好難唔好食😂😂佢嘅串燒係日式的,如果有埋調味粉俾我沈落去就更加好了. 估唔到呢個價錢可以一次過
落埋啲火鍋配料落去之後,真係睇見都想快啲食
仲有埋生蝦添啊,醬汁係日本豉油加少少辣椒
不過我哋都冇再加第二輪,因為除左火煱仲有好多串燒食
串燒有好多種類,有炸物有天婦羅又有燒的。我好鍾意佢哋個雞皮, 薄到好似薯片咁,好脆口。雞軟骨又係好食,雞翼又係好食,冬菇又係好食。。。。哇。其實串燒好難唔好食😂😂佢嘅串燒係日式的,如果有埋調味粉俾我沈落去就更加好了. 估唔到呢個價錢可以一次過食到咁多種類呀
又有飲品又有甜品, 甜品有脆皮雪條,有少少蛋糕同埋有生果。呢度坐得又闊落舒服,真係啱哂我地2個食慣嘆慣ge 人❤️❤️