有間本舖 #旺角❗️又有古早味蛋糕新店 台灣高雄過江龍❗️近嚟越來越多古早味蛋糕🍰喺旺角T.O.P對面見到呢間新開香噴噴嘅蛋糕店,咁啱仲有現貨正所以就買咗個😚因為係新店未見好多人講,本身冇抱好大期望,點知食落又幾唔錯,發現喺台灣都有唔少分店!同大部份古早味蛋糕店一樣,每日喺唔同時間新鮮出爐,門口會寫明幾時有咩味嘅蛋糕。黃金芝士🧀$75呢度只係三分之二個蛋糕,三分之一係影相之前已經食咗落肚🙈有數粒芝士粒喺面,內裏雖然唔係流心芝士,但都夾住左幾塊香濃嘅車打芝士片🧀用微波爐叮10秒後,芝士變軟更加好食!而且蛋糕鬆軟,蛋香幾足,比我預期中好味🥰唯一係表面嗰層同底下嗰層啡色蛋糕邊比較硬身🙈。味道: 4.1/5性價比: 4/5當日店主非常熱誠地同我哋推介蛋糕🥰同我地講蛋糕可以擺喺雪櫃三日,就咁喺雪櫃直接攞出嚟食都好好味,不過我就覺得用微波爐翻熱返10秒會更正💕!
有間本舖 #旺角
❗️又有古早味蛋糕新店 台灣高雄過江龍❗️