2023-04-02 257 views
星期六去了Pizza Express,在那裡享受了一頓美味的餐點。餐廳的環境非常舒適,裝飾精美,氣氛很好。我們開始點了一份蒜香橄欖油車厘茄焗蝦,這道菜的配料很豐富,蝦肉新鮮,車厘茄酸甜可口,配搭上蒜蓉油和橄欖,味道更顯特出。接著,我們點了西西里肉醬焗pizza,這道披薩有著濃郁的芝士味,配料包括了西西里肉醬、紅洋蔥、炒菠菜、軟芝士、巴馬臣芝士和蕃茄醬,手造薄餅底香脆,口感非常好。我們嘗試了燉牛頰肉配北非小米,這道菜是一個非常特別的組合,牛肉非常香濃,小米中間混合了乾蔥和紅莓乾,味道非常獨特,口感充滿特色。餐廳有個好大酒吧,好多酒水同埋特飲,點了一杯檸檬特飲,味道酸甜,賣相不錯!熱甘菊茶配上澳洲嘅蜜糖,連茶壺上枱,茶具精緻,非常潤喉。餐廳星期一至四(3月27 至4月27)有啲特別嘅宣傳,我點嘅新菜式可以$58食到,真係勁抵食!搵日weekday都可以再試吓!

熱甘菊茶配上澳洲嘅蜜糖,連茶壺上枱,茶具精緻,非常潤喉。