2020-12-05 596 views
朋友好耐之前推介我食嘅餐廳,但因為要的起心肝入大埔真係唔容易,所以拖左好耐先黎試。一食果然被驚艷到!冇咩特別做功課唔知原來係間酒吧黎嘅。黎到門口都猶豫左2秒係咪真係呢度。見到氣氛好chill,雖然疫情下又係平日夜晚,但無阻餐廳有唔少客人!唔特別鐘意飲酒嘅我黎到都決定試下叫杯飲下。紅色嘅Afterglow甜度十足!酒味唔濃,岩晒我呢D唔太飲得太烈嘅人,但飲落喉嚨有熱感,feel到唔係流野!朋友嘅ripple味道酸D,但一樣係酒味唔會太濃,易入口!呢杯Feel到喉嚨比afterglow更熱,酒嘅濃度明顯高D。雞翼三重奏真係好出色,特別係蜜糖芥末同埋水牛城雞翼,味道好出!好適合Share黎食!鐵牌烤牛配墨西哥餅超級好食!係我全晚嘅最愛!首先牛真係好夠味好香,分量又好多,就咁單食就已經好正。加埋3種醬同埋配菜,夾落餡餅度又係另一番風味!酒吧餐廳有呢個咁高嘅質素仲要係呢個價錢真係大滿足!完全唔夠喉!豬手好脆口!份量亦都好多,3-4人 share都好足夠!肉質嫩滑!估唔到有得配薯條同埋蕃薯條!芥未醬好香!酸菜係爽口個type,酸度足夠,解膩。不過個人偏向冧身個種酸菜多D。

• 鐵牌烤牛配墨西哥餅