2021-10-21 60 views
呢排天氣影響心情,去到一豆花樣樣都好似好好味咁,就每款豆花黎一碗😌聽到呢度,阿女已經開心晒😂,仲叫多碗芝麻糊同綠豆沙俾公公婆婆一齊食。仲要埋豆漿同腐乳,咁多豆品望見都開心😋最後8款豆花加2款糖水,10碗黎個豆腐花自助餐,打開晒黎想食邊款就要邊碗🤭。有豆腐花有冰糖、薑汁、桂花冰糖、薏米白果、花奶、紅綠豆同埋黑芝麻。我自己就鍾意桂花冰糖😍,淡淡既桂花香加清清地既甜味,班細就樣樣都話好味左溝右溝。而佢地既豆花豆味好香,好滑,囡囡話好似自己滑入個口咁添。🤣食完飲埋佢地既豆漿,冇糖岩晒公公,低糖就岩婆婆,而我就飲薏米,囡囡就燕麥,我地就交換飲,薏米就好好感,燕麥就香麥味。屋企人都大贊呢間豆制品好味👍,留返樽腐乳冬冬地整羊腩煲食。😂

TakeAway