2021-05-20
深水埗月球下飲咖啡嘆人生cafe😆🍽無常 (4/5) 💰68Sesame Cheese Cake埋餅底總共有7層,由白色一層層變黑色芝麻味一層比一層濃郁,絕對推薦,不過可以大件啲啲啲啲就好啦🍽三文魚三文治 (3/5) 💰65其實仲有bagel選擇,都係同價,不過男友話唔想食Bagel喎煙三文魚比較薄身份唔多,cream cheese都係薄薄一層,面包整體比較乾身,我覺得一般啦🍽hand drip coffee (4.2/5) 💰145當日有虹吸手沖兩飲,但日子有點久遠我就略略講下危地馬拉豆子,花香比較重層次較豐富,比較Balance,前般為花香果味,後續有點茶感乾淨、甜度較高而虹吸飲落比水沖味道強烈一啲,就好似比較攻擊性既感覺,尾般會酸少少Cafe位於深水埗太子交界,座位都算多,排咗大概15分鐘到就入到約4張枱既速度以白色同木系為主格調,店員好nice會同你介紹曬餐牌上既食物,仲有同你交流下咖啡心得,值得到訪
🍽無常 (4/5) 💰68
Sesame Cheese Cake
埋餅底總共有7層,由白色一層層變黑色
芝麻味一層比一層濃郁,絕對推薦,不過可以大件啲啲啲啲就好啦
🍽三文魚三文治 (3/5) 💰65
當日有虹吸手沖兩飲,但日子有點久遠我就略略講下
危地馬拉豆子,花香比較重
乾淨、甜度較高