2018-10-29
天氣開始轉涼!本人妻決定同小鮮肉老公去sabu sabu 好耐之前食過一次呢間公司嘅打邊爐 ,有個好好嘅回憶 ,知道佢地開左新鋪主打一人一鍋 ,所以就去幫襯一下 睇佢地keep唔keep到水準先 ~價錢方面同大家樂、大快活果d係差唔多 !但種類就多好多選擇有成十一款!最後本人妻揀左沙茶牛肉小火鍋小鮮肉老公就揀左 台灣卜卜蜆小火鍋 !每個小火鍋嘅配料非常豐富 就以卜卜蜆小火鍋為例 有卜卜蜆、蟲草花、冬瓜、玉子豆腐、包心菜、蕃茄、粟米、金菇、紫洋蔥、Q彈正方形魚腐、豆卜、台灣腸等十二款 就算唔再加料都已經大大鍋 以本人妻嘅食量就非常足夠! 睇相就知真係勁大鍋滿滿的 盆栽特濃朱古力、盆栽士多啤梨牛奶 !本人妻同小鮮肉都不約而同認為最有驚喜嘅就係佢地嘅特飲 火鍋配料追加 !對於好大食嘅小鮮肉老公黎講 一個火鍋又點夠佢食呀 !佢話打邊爐點可以冇肥牛嫁 所以我地叫左穀飼肥牛片、黑毛豬肉片!之後又話打邊爐點可以冇丸食 ,結果又叫左台灣腸、貢丸、花枝丸、日式芝士丸 最後又話冇菜食唔得 !再叫多碟金菇、包心菜 我想話再咁食法 小心變成大肥佬
最後又話冇菜食唔得 !再叫多碟金菇、包心菜
我想話再咁食法 小心變成大肥佬