2020-12-08 70 views
成日行過都見有人排隊,其實佢舖面唔大,主要做外賣為主。喺OpenRice發現外賣自取有八五折,一於試吓啦 💃🏻叫得做好叉好味,成個餐牌都以叉燒為主。而叉燒分咗唔同口味,包括辛辣、柚香、燒蜜同埋烤蜜。至於飯可以揀白飯、菜飯同埋沙律。佢哋係用外賣杯做飯盒,叉燒飯分為五層,最底層係菜飯,然後叉燒,菜飯,叉燒,而最上就係荷包蛋。另外紙杯上面嘅豬logo十分吸睛,比起普通茶餐廳用嘅發泡膠飯盒吸引好多。講返我個柚香叉燒菜飯。荷包蛋煎到燶邊,半肥瘦叉燒切到一口size,燒得啱啱好,而酸酸甜甜嘅柚子汁中和左肥膩嘅感覺。正呀!而且叉燒份量非常之多,一定夠飽。如果想食叉燒飯,我知去邊搵啦。