2007-12-02
有排見唔到菇仔前, 約了他在灣仔吃飯, 灣仔區想不到那裏好吃, 就來了此店.三個人食了唔少東西arma Ham - Parma Ham 個味有咸香, 但味道當然唔夠Sabatini 的, 哈密瓜可以甜一點的.Cappellini "San Benedetto" 忌廉汁雙蝦天使幼麵, 蝦雖爽但蝦味唔夠, 龍蝦反而有味一點, 細細的, 唔錯.天使幼麵沒有太大印象, 不過三個人都吃到一至兩小碟.Pollo Picata 地中海雞扒是全晚最好吃的碟, chicken breast 沒有多餘脂肪, 但十分嫩滑, 有sun-dried tomatos, pumpkins mash potatoes, veggie, 菇仔就岩哂.Risotto 要了mushroom, 唔太creamy, 不過菇味也不太出, 也許我少許傷風聞不到?最後的Mixed Berry Crumble 是失水準的一項, 雪糕是牛記出品, 同埋Berry 同Crumble 好似分開哂咁, 味道沒有互相呼應的感覺.飲品方面, 我要了Coke, 菇仔等人要了Grapefruit juice, 據聞味道清新好味.侍應服務不錯, 遲到兼
三個人食了唔少東西:
Parma Ham - Parma Ham 個味有咸香, 但味道當然唔夠Sabatini 的, 哈密瓜可以甜一點的.
天使幼麵沒有太大印象, 不過三個人都吃到一至兩小碟.
侍應服務不錯, 遲到兼遲落單都沒有黑面, 值得一讚.
今次感覺反而沒有中環店那樣好, 但相信可以再來.
p.s. 剛到12月就收到Christmas Gift, Thanks 菇仔~