伽倻韓國餐廳

Kaya Korean restaurant
2023-02-25 1079 views
今晚想同阿女喺銅鑼灣食飯,所以下午4:30已打去訂枱。點知準時去到,喺門口收銀機旁企咗10分鐘都冇人招呼。後來叫咗個侍應埋嚟,發現冇我嘅Booking。再等多五分鐘,有個好似高級少少肥肥地嘅女士,話要先執枱。佢執咗一張枱及擺咗二人位,但係又唔俾我哋坐,佢繼續執門口附近嘅令一張枱,執完之後就叫我哋坐。咁我就問點解唔可以坐入邊啲果一張枱,佢就咦咦哦哦,嗰張枱可能有三個人嚟。咁佢就恐嚇我咁講,如果你唔坐呢張,我就帶你入去要搭枱㗎喇!我覺得呢種服務態度,認真唔要得。雖然佢哋忙,都唔可以咁樣招呼客人掛。主要叫咗三樣嘢肉,牛肋骨,豬頸肉,牛筋腩煲,新鮮kimchi, 兩碗飯,加一個可樂。埋單約$940。我覺得佢哋啲價錢越嚟越貴,都食到一肚氣!啲豬頸肉完全冇味,質地又唔爽滑。每一樣都要追佢先至嚟。Fresh kimchi都係我哋將近食完先至到。雖然幫襯左呢間食店十幾20年,我諗都要搵一間新嘅取替了。非常失望。