2022-05-01
放假去食早餐見門口裝修得幾好就入左去,點餐的時候都覺得有少少伏,因為個侍應阿姐好唔熟手,而且仲會自言自語咁抱怨,計埋我地全場10人內。本身想叫最貴的all day breakfast 108蚊,但試新的都係揀普通的好,就揀左60幾蚊的德國腸早餐「德國腸 火腿 牛油粟米 煎蕃茄 沙律菜 刈包」跟凍飲+4蚊等左20幾分鐘先上,蛋冇落調味料,但冇咩所謂照食,牛油粟米係酸嫁,我仲以為我味覺有事,叫屋企人試左啖,係喎酸嫁喎,屋企人個份都有少少酸但冇我個份咁嚴重德國腸除左辣味咩都冇,蕃茄過熟,煎完仲爛的,沙律個汁又好怪,唔似黑醋又好似甜甜地,火腿大路野,個刈包入面抹左層野,btw個層野冇味,大家都係送返塊火腿食算。凍飲等左成半個鐘先有,而且凍奶茶冇茶味得奶味,個底超甜,屋企人個杯咖啡仲好苦唔香,之後先問要唔要糖。我見仲一直搞錯隔離台的野飲,人地都竊竊私語話幾個人食都handle唔到啊,個餐的分量好少但周圍的人都食剩你就知咩事。講真你做cafe野食唔點得,杯野飲都要好飲掛最後埋單2人140幾,收左加一服務費,其實根本冇服務可言。咁樣的價錢同質素係東大街應該可以好快執笠,以後唔會幫襯