好耐無✈️台北, 好掛住台灣的無老.養生鍋, 之前去過旺角一間火鍋店, 學足無老.養生鍋的鍋物, 但味道就差得遠, 攪到我都驚驚.今次有麻辣友帶我去呢間台式火鍋店, 其實都有啲驚驚, 怕唔好上又貴(好似上次咁)👆🏻....麻辣鍋 + 寧神養心鍋 | 鴛鴦鍋 - $168我哋例牌要成食麻辣鍋, 本身鍋底內已有豆腐 + 鴨血, 再另附鴨血一份另一邊鍋底就揀咗寧神養心鍋, 因為有我們哋最愛嘅川芎、天麻、當歸、魚頭、烏雞湯我哋只係用麻辣嗰邊火鍋, 寧神養心鍋就當作老火湯咁飲.黑柏葉 - $78 - 唔記得影相😂店員細心提醒燙幾秒就可以, 以免過熟會咬唔開.鮮炸響鈴 - $58即叫即炸, 豆香味濃郁, 上枱時熱辣辣, 就算唔放入湯浸軟, 當小食都可以.鵝肝墨魚丸 - $48墨魚彈牙, 咬開就見到粒半融鵝肝, 味道一淡(墨魚滑)一濃(鵝肝)好match.自家製鮮蝦雲吞 - $42 我對雲吞認識唔深, 認為蝦夠爽, 與豬肉比例均勻, 唔會太多肥肉就唔錯喇!.炸午餐肉 - $58同響鈴一樣, 午餐肉炸過先上枱, 餓得滯既話. 可以當小食食住先, 唔係打開罐頭hea切完就算, 好有誠意*店員夠主動加湯*要

麻辣鍋 + 寧神養心鍋 | 鴛鴦鍋 - $168
另一邊鍋底就揀咗寧神養心鍋,
因為有我們哋最愛嘅川芎、天麻、當歸、魚頭、烏雞湯
我哋只係用麻辣嗰邊火鍋, 寧神養心鍋就當作老火湯咁飲
麻辣鍋 + 寧神養心鍋 | 鴛鴦鍋

黑柏葉 - $78 - 唔記得影相😂
店員細心提醒燙幾秒就可以, 以免過熟會咬唔開
鮮炸響鈴 - $58
鮮炸響鈴

鵝肝墨魚丸 - $48
墨魚彈牙, 咬開就見到粒半融鵝肝,
味道一淡(墨魚滑)一濃(鵝肝)好match
自家製鮮蝦雲吞 - $42
我對雲吞認識唔深, 認為蝦夠爽,
與豬肉比例均勻, 唔會太多肥肉就唔錯喇!
自家製鮮蝦雲吞  |  鵝肝墨魚丸

炸午餐肉 - $58
同響鈴一樣, 午餐肉炸過先上枱,
餓得滯既話. 可以當小食食住先,
唔係打開罐頭hea切完就算, 好有誠意
炸午餐肉

*店員夠主動加湯
*要收$20茶錢(麥茶), 所以我索性飲茶, 無飲其他飲品
$270 (Dinner)
麻辣鍋 + 寧神養心鍋 | 鴛鴦鍋
鮮炸響鈴