2020-08-08
平日放假嚟到深水埗呢個新興文清勝地🥰原本諗住食一間甜品為主嘅Cafe,點知要等成個幾鐘,所以同朋友行咗幾間Cafe最尾嚟到呢一間Nomad終於唔使等位🤪-超長鰻魚漢堡配青檸鹽薯條(3.5/5)呢間舖頭有酒、有咖啡,仲有啲主食。原先諗住食甜品嘅我哋,因為已經行咗一段路有啲肚餓,所以就決定食呢個比較Heavy嘅嘢。佢嘅漢堡裏面有一條好長嘅鰻魚,坦白講條鰻魚就唔係特別。佢裏面有面豉蘑菇醬,不過識落就冇乜麵豉味啦。至於啲青檸鹽薯條,啱啱上碟嘅時候脆口,亦都食到淡淡淡檸檬味。-YUEN YEUNG(3/5)疫情期間酒吧都冇開😭難得嚟到呢間舖頭有手工啤飲!就嗌咗佢呢杯鴛鴦!睇menu既簡介有ABV3.5%、飲落應該飲到烏龍茶,咖啡,朱古力同埋一啲Roasted嘅味道! 當然我就飲唔晒所有嘅味道啦!但係聞落都有一陣茶香,飲落都似一杯手沖嘅咖啡🤪-至於朋友就揀咗一個ice latte,但係佢就冇講有咩評價啦!-一入門口有一條樓梯係有個打卡位,但係我哋嗰日太遲去啦,走嘅時候已經六點,費事阻住人哋收工就無影相lu
超長鰻魚漢堡配青檸鹽薯條(3.5/5)
YUEN YEUNG(3/5)