2021-12-27
天氣開始越來越凍,又想打邊爐,又想試下鐵板燒一定要去位於將軍澳嘅一間高級日式鐵板燒餐廳由三原光史先生主理,餐廳主打和牛同新鮮海鮮,都係即叫即劏🤤餐廳最近推出 -冬季特選料理- (一人前) 餐單,有鐵板 + 涮涮鍋雙重體驗! -冬季特選料理- (一人前) $680包括有前菜是日特色沙律🥗沙律用左特調嘅芒果🥭醬汁,酸酸甜甜配新鮮沙律特別開胃!日式茶碗蒸蛋🥚蛋蒸得好似食緊豆腐咁滑,茶碗蒸蛋裡面有冬菇同海鮮,味道層次再增加清湯牛肉鍋🍲配有澳洲和牛西冷和牛6片 (100g),豬肉片 12片(150g),另外有京蔥、豆腐、小棠菜等等新鮮嘅蔬菜西冷和牛脂肪均衡牛味濃烈,豬肉片又薄又嫩口海鮮拼盤🍤 Add on +218黎得呢度海鮮一定必點有1隻花虎大蝦、1隻帶子、2隻廣島蠔。花虎大蝦好鮮甜,肉質好彈牙,蝦膏特別多,我本身對熟嘅蝦興趣不太!但係我都覺得好好食,帶子好大粒,廣島蠔肥美鮮甜鵝肝多士鵝肝多士吾係每一間都整得特別好食,作為喜愛者嘅我,我覺得廚師整得好好食!鵝肝口感細膩,多士入口香脆,無因為吸收哂鵝肝嘅油份而變軟宮崎和牛燒飯🍚呢個燒食用左宮崎和牛粒再加蛋一齊去炒,完全運用左和牛油脂令到炒飯再升華
-冬季特選料理- (一人前) $680包括有
前菜
是日特色沙律🥗
沙律用左特調嘅芒果🥭醬汁,酸酸甜甜配新鮮沙律特別開胃!
日式茶碗蒸蛋🥚
清湯牛肉鍋🍲
西冷和牛脂肪均衡牛味濃烈,豬肉片又薄又嫩口
海鮮拼盤🍤 Add on +218
黎得呢度海鮮一定必點
有1隻花虎大蝦、1隻帶子、2隻廣島蠔。
鵝肝多士
宮崎和牛燒飯🍚
呢個燒食用左宮崎和牛粒再加蛋一齊去炒,完全運用左和牛油脂令到炒飯再升華咗唔少
特別多謝非常有服務嘅員,令到整個體驗更好!👍🏻