2023-02-16 569 views
中環一向都好多唔同種類嘅餐廳,估唔到喺小巷入邊竟然有咁有情調嘅Cafe!餐牌選擇唔算好多,不過除咗有單點食物之外仲可以揀套餐~ 餐廳環境都好靚,見到有唔少遊客特登去打卡😆我同朋友兩個人就揀咗兩個套餐,餐湯係蘑菇忌廉湯,另一個就係沙律。蘑菇湯好creamy! 沙律就夠清新👍🏻其中一個主菜揀咗喇沙海鮮意大利粉,味道適中唔會太辣,唔係好食得辣嘅朋友應該都OK!蝦仁夠彈牙新鮮,唔會有浸雪味😝意粉就痴晒啲喇沙汁,好味😋另外一個主菜就揀咗蜜糖咖喱豬肋骨,食落去既有咖喱嘅香味,又有蜜糖嘅甜味,意想不到地幾夾!豬肋骨亦都炆到好淋,基本上一咬啲肉就會甩出嚟👍🏻配埋個酥餅,即刻提升左層次感😆另外都叫咗個蟹餅試吓,淡淡都係蟹肉,外皮煎得好香脆。配個芒果莎莎汁好開胃🤭呢杯Rose lady係店員特製俾我哋嘅!佢話menu到係未有,出乎意料地好飲!係加左gin 嘅rose cocktail😝朋友就叫咗杯竹炭芝麻latte, 芝麻味好重,飲完成個人即刻暖晒🥰

餐湯及沙律

喇沙海鮮意大利粉

韓式蜜糖咖喱豬肋骨配酥餅

路易安娜斯蟹餅

Rose  lady

Charcoal  sesame  latte

2023-02-10
$350 (Dinner)
餐湯及沙律
喇沙海鮮意大利粉