台灣牛角包代表再開分店🎉老實說 本身冇期望牛角包會好食得去邊 但試完又真係幾正喎😍😍.有餡嘅款式💁布丁/卡士達/芝麻/朱古力/明太子/香蔥 其他都係靠表面toppings 每個口味都突出分明👍牛角包本身外層酥化微脆 內裏非常鬆軟不算甜膩 所以單吃原味都夠好食😎.Top 5(全部都係甜味囉😂)1. 💛卡士達 雲尼拿吉士 夠輕盈又香濃2. 🍮布丁 (將軍澳限定口味) 比卡士達甜少少 但布丁好好食3. ⚫黑芝麻 內有黑芝麻吉士 濃又綿滑4. 🍋檸檬 面頭嘅檸檬粉酸酸甜甜 咁多個中最清新5. 🍞黃金塩可頌 室溫食覺得有很微韌度 但翻熱後超級鬆軟 而且牛油香到不得了 面頭有少少海鹽 微微咸香 一定要翻熱食.其他的都很不錯👏價錢也合理 用黎送禮/散水餅/下午茶/TGIF都好正❤
每個口味都突出分明👍
牛角包本身外層酥化微脆 內裏非常鬆軟
不算甜膩 所以單吃原味都夠好食😎
Top 5(全部都係甜味囉😂)
1. 💛卡士達 雲尼拿吉士 夠輕盈又香濃
3. ⚫黑芝麻 內有黑芝麻吉士 濃又綿滑