2024-07-28 311 views
過曬食晏時間本來諗住食tea算數,經過呢間餐廳見佢多卡位好似幾好坐咁就入嚟試下,坐低望下餐牌,見到佢有個避風塘椒鹽豬扒爆蛋撈飯,有個招牌標誌喺隔離,就決定試一試佢。上枱賣相ok,豬扒份量算多,而且有兩隻蛋,感覺唔錯,而且有細心剪開一節節,點知食落就大失所望。椒鹽豬扒雖然望落夠火候,但一咬落,嘩…. 咁韌嘅!自問仲算後生,牙力都叫良好,但件豬扒又韌又鞋,好似食緊香口膠咁。我都仲叫做用多啲力就咬到,牙力無咁好嘅我想像唔到。除此之外,豬扒得個咸字,無椒鹽嘅入口味度,食完飲埋杯嘢飲都仲覺得口渴,完全唔掂。本人不嬲盡量食嘢唔嘥嘢,一般嚟講上碟嘅我會連一粒米都唔剩,但呢塊豬扒我盡曬力,真係食唔到落去,剩低嘅有相為證。
避風塘椒鹽豬扒爆蛋撈飯
凍奶茶