2019-06-23
最近大家心情都好鬱悶,朋友之間最好都不要談政治,連慶祝生日飯都取消了,改為旺角輕鬆食飯傾計,西餐cafe 又有電視睇新聞。Rimi Cafe 位置登打士街,方便之餘又唔會受到封路影響。一入門口已經見到 board game, 佈置簡約舒服,食得精明就要透過OpenRice Book 位了,有95折!樓上Cafe來講Menu都算夠晒食物款式多。《珍珠奶茶》天氣熱辣辣,一坐低叫杯透心涼嘅消暑飲品,清新的茶味好解渴,珍珠好彈啊!《餐湯&蟹柳沙律》開胃之選,真係越食就想食。《雞翼拼盤配蜜糖芥末醬》雞翼控不能錯過,一大盤雞翼所上枱感覺好震撼呢!雞翼、雞鎚、炸薯條、雞翼調味恰到好處,皮脆肉嫩又多汁,最緊要就係熱辣辣咁食!戴上手套用手食份外滋味!《芝士焗香檳芥末汁牛肉飯》熱辣辣嘅焗飯,面層鋪滿濃郁的芝士,食起來有拉絲的感覺。香檳芥末汁夠惹味,牛肉軟滑。《椒鹽燒賣》蒸嘅燒賣就食得多啦!椒鹽就唔係周圍食到,坐喺度嘆住冷氣都有掃街嘅風味,真係唔錯!總括而言年青人的空間充滿活力,食物質素又高,下次喺旺角想搵個地方靜靜地傾吓計,呢度都係一個唔錯嘅選擇。
樓上Cafe來講Menu都算夠晒食物款式多。
《珍珠奶茶》
《餐湯&蟹柳沙律》
開胃之選,真係越食就想食。
《雞翼拼盤配蜜糖芥末醬》
《芝士焗香檳芥末汁牛肉飯》