2017-10-29 828 views
今次係第二次來,上次食完後一直忘記寫食評,所以今次可以一次過總結。第一次去,因為各自叫咗個飯同麵,所以餃子都只係點咗水煮韭菜餃同埋煎餃各五隻。味道都唔錯,男友就鐘意羊肉餃多啲。第二次去叫咗十隻水煮白菜餃,大大隻、餡又多,認真唔錯。男友點嘅手撕雞飯,面頭嘅醬料好好味,好香。但發現佢其他好多菜式都有用一樣嘅醬料。第二次去點嘅五香牛𦟌菜飯,面頭都有一樣嘅醬料。蒜泥白肉都係⋯⋯不過有少少失望係,味道唔算正宗,而且因爲都係一樣醬料,所以唔覺得有咩特別。第一次叫嘅麻醬拌麵,雖然好多麻醬,但無咩味道,所以我要加啲豆瓣醬先算有啲咸味。但第二次食嘅四川擔擔麵反而唔錯。啲麵煮到啱啱好,唔會太軟,湯亦都唔錯。不過價錢方面,唔算特別經濟。雖然有好多口味嘅餃子,但唔俾雙拼,變相客人每次都只係可以食一至兩種口味。 如果可以再多啲自由配搭就好了。

白菜豬肉餃

京葱羊肉煎餃

手撕雞飯

男友點嘅手撕雞飯,面頭嘅醬料好好味,好香。

但發現佢其他好多菜式都有用一樣嘅醬料。

第二次去點嘅五香牛𦟌菜飯,面頭都有一樣嘅醬料。
蒜泥白肉

麻醬拌麵

但第二次食嘅四川擔擔麵反而唔錯。
四川擔擔麵

啲麵煮到啱啱好,唔會太軟,湯亦都唔錯。

2017-10-20
白菜豬肉餃