2019-11-26 490 views
真係好好彩比我抽到某app嘅霸王餐﹕曲奇童話$250現金卷一張🥳🥳🥳今日我為左攞曲奇,所以黎左銅鑼灣分店。一入到舖,我就同店員講我係霸王餐黎攞曲奇。雖然我唔係比錢買,但店員都好friendly咁同我介紹舖頭唔同系列嘅曲奇味道🤩仲問我有無咩喜好😊見到舖頭咁多口味同系列....真係唔知揀咩好🤔🤔因為未食過,又驚揀錯😓店員見到我咁迷茫,同我提出可以試完先揀🤩嘩🤩我唔係比錢都可以慢慢試,服務態度真係好好👍🏻試食時,我除左試曲奇外,仲有試埋蝴蝶酥😆😆曲奇好酥鬆、牛油味香濃但並唔會油膩,而且唔會太甜,淡淡嘅甜味剛好帶出味道但又唔會太搶風頭,甘願乖乖做配角。當中我試左果仁系列:果仁好香脆,而且果仁都好足料,每一片都有好多果仁碎😲(就連唔太鐘意食果仁嘅我都覺得好好食呢😊)茶味系列我都好鐘意,除左味道好重茶味外,仲見到真材實料嘅茶葉碎,難怪茶葉味咁香濃👍🏻試左一輪,我最后㨂左黑馬王子😆“黑馬王子”係由朱古力味嘅曲奇組合而成,分別有﹕朱古力曲奇-朱古力味好香濃,而且朱古力碎好多咖啡榛子朱古力曲奇-一咬落去就即刻有濃濃嘅咖啡味係口腔湧上黎。榛子味香但唔會乾晒或者好硬,正😋綠茶朱古力曲奇-估唔到純樸嘅綠茶同濃

試左一輪,我最后㨂左黑馬王子😆

“黑馬王子”係由朱古力味嘅曲奇組合而成,分別有﹕
朱古力曲奇-朱古力味好香濃,而且朱古力碎好多
綠茶朱古力曲奇-估唔到純樸嘅綠茶同濃烈嘅古力係咁夾🤭🤤🤤
朱古力杏仁曲奇-杏仁脆片好多好多,直頭睇得見滿滿咁多😁
法國鹽之花朱古力曲奇-呢款係全盒最少,全盒都只係得4塊﹗其中1塊仲係好特別嘅木馬造型﹗😎一食落口,味道真係好特別,朱古力本應係甜味,但加左鹽之花之后,曲奇嘅味道變得好多層次,而且鹹味唔係死鹹,鹹度剛好釣出朱古力嘅味道。我食嘅時候,味蕾食到甜鹹相間,而且並唔止甜、鹹2個層次,甜與鹹當中都仲有2-3個層次嘅感覺。真係好特別、好難忘﹗

后感﹕舖頭嘅曲奇好健康,食完都唔覺得隻手有油笠笠嘅感覺。我以前都有食過好出名嘅小熊曲奇,但口感同味道都完全唔係同一個level。呢間真係好食好多🤫🤫真係要再次多謝呢個app🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️
2019-11-19
Dining Offer
Tasting Event, Voucher