14/5/2024📍老媽拌麵機緣巧合之下 第二次嚟食呢間餐廳(其實就係太遲去食 原本想食果間就嚟收舖 但呢間又開夜啲😂見上次食過都覺得ok就食多次啦 試翻上次嗌錯無食到嘅椒麻手撕雞)⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯✨椒麻手撕雞拌麵($80)食落完全係我想像中嘅感覺醬嘅份量係啱啱好 可以掛曬所有麵椒麻味好夠 🫃覺得唔會太辣 好香好惹味仲有啲花生係面 多啲口感同香味刀削麵係有咬口 唔會淋 所以好掛汁手撕雞就偏乾 不過就可以用汁搭救✨番茄雞蛋拌麵($60)🙍🏼‍♀️鍾意番茄🍅每次見到有番茄嘅野都會想試 雖然番茄蛋真係好普通 但普通得嚟又好好食 刀削麵軟硬啱啱好 撈埋啲番茄汁酸酸甜甜好好食😋有樣野要挑剔嘅係:如果多啲番茄就好啦🤣✨豆乳香香雞($52)好好食喎😽與其話係豆乳醬 我覺得似係南乳味多啲 好香好惹味炸雞本身只有少少鹹味 要點埋個醬先好食 醬都俾得夠多 食落夠曬味新鮮炸起好香脆👍🏻✨香煎蔥抓餅($38)就係平時食手抓餅果個餅皮😄少少脆 少少煙靭 食得出蔥嘅香味 唔錯!⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯我哋食咗$255(連加一)呢間啲野食性價比幾高 份量又足 食咗兩次都冇伏 想食台
14/5/2024
📍老媽拌麵
機緣巧合之下 第二次嚟食呢間餐廳
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
✨椒麻手撕雞拌麵($80)
食落完全係我想像中嘅感覺
醬嘅份量係啱啱好 可以掛曬所有麵
椒麻味好夠 🫃覺得唔會太辣 好香好惹味
仲有啲花生係面 多啲口感同香味
刀削麵係有咬口 唔會淋 所以好掛汁
手撕雞就偏乾 不過就可以用汁搭救

✨番茄雞蛋拌麵($60)

✨豆乳香香雞($52)
好好食喎😽與其話係豆乳醬 我覺得似係南乳味多啲 好香好惹味
炸雞本身只有少少鹹味 要點埋個醬先好食
醬都俾得夠多 食落夠曬味
新鮮炸起好香脆👍🏻

✨香煎蔥抓餅($38)

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
我哋食咗$255(連加一)
呢間啲野食性價比幾高 份量又足 食咗兩次都冇伏 想食台灣菜嘅都可以嚟試下🉐

推薦指數🌟:4/5
📍 屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3223&3225號舖