2018-06-26 211 views
每隔一陣,都會約朋友去食放題,去食餐勁既😋。趁星期日夜晚得閒,黎同朋友到尖沙咀大喜屋食放題。先黎食個黑松露帶子沙律。帶子上面淋上酸酸甜甜醬汁,非常開胃。而黑松露味亦很香。跟住開始食刺身,為咗唔做大嘥鬼,我地叫咗少少試下先。甜蝦同帶子都好鮮味。之後就到燒物出場。每次放題必食既燒番薯仔,外皮帶温熱,入面好甜好香😋。羊架一啲都唔羶,而且夾雜住羊脂燒,食落好香,而夠腍。燒菠蘿超好味,好甜😍。不過燒牛舌就嫌燒得太耐,唔夠嫩,但牛味係好夠既。炸物好出色,入口一啲都唔油膩,而且上枱時仲係熱既。由於炸物太好食,即使好邪惡,但都忍唔住Encore多份食😍。之然仲點咗啲壽司食,壽司細細件,可以食多啲啲都唔會易飽。三文魚腩質素都唔錯。最後要食埋甜品,為尼餐劃上完美既句號。甜品細細份,可以試多幾款。其中奶凍最討我歡心,奶味香濃,質地細滑😋。

之後就到燒物出場。

每次放題必食既燒番薯仔,外皮帶温熱,入面好甜好香😋。

羊架一啲都唔羶,而且夾雜住羊脂燒,食落好香,而夠腍。

燒菠蘿超好味,好甜😍。

不過燒牛舌就嫌燒得太耐,唔夠嫩,但牛味係好夠既。

炸物好出色,入口一啲都唔油膩,而且上枱時仲係熱既。

2018-06-24
Type of Meal