2011-07-05 60 views
一星期冇食到素菜包,好掛住佢tim.....所以唔理三七二十一,我都要食到佢!!!!!!今次就同我呀爸、家姐一齊再去食xdd 希望佢地食唔厭啦,因為我真係每一個星期都會去我呀爸提左我拎一個大樽,要黎bring d茶番歸xd,比我呀媽飲(佢好鍾意飲e個人參烏龍) PS: 第二壺開始濃d,個陣倒入樽,番到屋企整黎飲,幾好^^左上角: 花雕醉雞 $68 d雞好入味,連佢上面既杞子都超有味,最好食完唔好渣車 下角: 雞絲粉皮 $45 粉皮冇"翡翠拉麵小籠包"咁滑,佢個度既粉皮,你一夾住佢,佢就會滑番落去。佢d麻醬(芝麻醬加花生醬)真係好"麻",好難形容到出黎,食落去好似"鞋鞋"地咁,我係讚佢架^^,同瑪d醬仲有d碎花生,不錯不錯,有咬口右上角: 祟明茄子 $42 我都好鍾意食e道菜呀,d茄子好淋,唔成咬得太大力,連老人家都岩食呀佢d醬好特別,好好味,又加左d蔥花,令到個茄子冇咁單調 下角: 四喜烤麩 $42 d烤麩好淋,讚!!!我之前去某一間上海鋪,佢地個d烤麩好硬,好似食緊硬飯咁= =。個d汁都好入味,一咬個烤麩,d汁就滲出黎,令我諗起海綿"鹹"肉炒韮菜花d肉少到
一星期冇食到素菜包,好掛住佢tim.....
所以唔理三七二十一,我都要食到佢!!!!!!

人參烏龍好特別,不妨試一試
冷盤x5 正!!!

下角: 雞絲粉皮 $45 粉皮冇"翡翠拉麵小籠包"咁滑

佢d醬好特別,好好味,又加左d蔥花,令到個茄子冇咁單調

"鹹"肉炒韮菜花,我諗肉同菜既比例係1:5= =
"鹹"肉炒韮菜花d肉少到好似變成炒韮菜花&都幾肥下= =,但係個d菜就鍾意食,唔太油^^健康之選
醬爆雞丁,好有味,不過加左翠玉瓜(我唔鍾意食),所以對我黎講就麻麻地xd
醬爆雞丁

d雞&翠玉瓜細細粒,易入口,卻仍保持原有既味道,都唔知好定唔好xd因為個翠玉瓜好有瓜味,我唔係幾鍾意xd
鮮茄百頁炒莧菜,一般,因為我覺得番茄同莧菜好似唔係幾match
鮮茄百頁炒莧菜 $58
都唔"甲"既,仲覺得有少少怪,冇食番茄,食左莧菜,幾好,唔會痴瑪一團,入味,但係其中一個唔好就係d百頁冇乜味= =
我好鍾意呀,裡面個D餡(小棠菜、冬茹)整得好碎。雖然係咁,但仍能保持到菜同茹既原來既味道&口感
登!登!登!登.....
我最鍾意既素菜包,仲係咁好味,d餡整得碎,又有麻香味,食多幾個都抵既(我食左3個^^)
2011-07-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
"鹹"肉炒韮菜花,我諗肉同菜既比例係1:5= =
冷盤x5 正!!!
人參烏龍好特別,不妨試一試
  • 素菜包,祟明茄子,雞絲粉皮,四喜烤麩